Dit kleine wijndomein is in handen van de Ierse familie McGuiness.  Gelegen in het dorpje Mormoiron op de heuvelflank, waar La Chapelle de Notre Dame des Anges troont. Het wijndomein ontleent trouwens zijn naam aan deze kapel.

De wijngaarden liggen op 350m hoogte met gevarieerde bodemsoorten, maar vooral  ‘argilo-calcaire’  en  ijzerzandsteenhoudend.  Totaal omvat Domaine des Anges  40 ha, waarvan 20 ha als wijngaard is ingekleurd. Van deze 20 ha zijn er momenteel slechts 16 ha beplant.

Het domein wordt geleid door Florent Chave, voorheen wijnkeldermeester bij Domaine Brusset (Gigondas). Een man met veel kennis en ervaring, met passie voor zijn wijnen.

De regio kent lange, hete zomers. Overdag is het vrij warm, maar de nachten zijn koel door koude luchtstromingen die afdalen van de Mont Ventoux. Ideaal voor het rijpingsproces van de druiven.

Domaine des Anges maakt drie basis-cuvées AOC Ventoux (rood – rosé –wit).  De cuvée Archange (rood – wit) staat een stapje hoger, bestaat voor 90% uit syrah en krijgt houtrijping.  Daarnaast nog enkele rariteiten in kleine volumes :  Chérubin (houtgerijpte viognier) en Séraphin (vieilles vignes grenache).

Cuvées in ons gamma :

Ventoux Rood :
60% grenache, 40% syrah.
Aroma’s framboos, rode bes, garriguekruiden –  rond en stevig in mond, aangenaam lang.

Ventoux Blanc :
33% grenache blanc, 33% roussanne, 33% bourboulenc.
Aroma’s peer, steenfruit, bloemen – mooi body, mondvullend.

Ideale wijnen voor feestjes door zijn excellente prijs-kwaliteit verhouding.